Hammas rakentuu hampaan juuresta sekä näkyvästä osasta, hammaskruunusta. Hammaskruunua voivat vaurioittaa hammaskaries, tapaturmat, synnynnäiset häiriöt ja epäsuotuisat purentarasitukset sekä erilaiset hampaisiin vaikuttavat happotekijät. Vioittunut hammaskruunu voidaan rakentaa ehjäksi ja kestäväksi keinotekoisen kruunun avulla.
Hammassillasta puhutaan, kun vierekkäiset keinotekoiset kruunut yhdistetään toinen toisiinsa. Näin voidaan korjata ja hoitaa hammaspuutoksia sekä kohentaa ulkonäköä ja purennan toimivuutta.
Kruunut valmistetaan suoralla tekniikalla paikka-ainemuovista tai, erityisesti suuremmissa vaurioissa, epäsuoralla tekniikalla keramiasta tai muusta vahvasta aineesta. Zirkonia, metallokeramia tai puhdas kultakin ovat tyypillisiä kruunumateriaaleja. Eri materiaalit valmistetaan ja työstetään eri tavoilla. Hampaaseen porattu muoto jäljennetään joko perinteisesti jäljennösmassalla tai nykyään yhä useammin muoto skannataan suukameralla. Usein työ voidaan toteuttaa saman vastaanottokäynnin aikana, jolloin vältytään useammalta puudutuskerralta sekä väliaikaisilta ratkaisuilta. HammasKarismalla on käytössään uusinta tekniikkaa oleva suukamera ja jyrsin, myös yhteistyölaboratoriomme ovat tunnettuja alan ammattilaisia.
Hammaskruunut voivat hyvin terveessä suussa. Siksi ensiarvoisen tärkeätä on potilaan oma kotihoito. Keraaminen pinnoite tutkitusti vähentää plakin kiinnittymistä, mutta silti kruunun ja hampaan sauma voi reikiintyä tai ien tulehtua. Opastamme sinut huolehtimaan uusista kruunuista ja silloista, käymme läpi tarjolla olevia hoitotuotteita sekä -menetelmiä. Haluamme, että uusi kruunu tai silta on sinulle pitkäikäinen investointi omaan terveyteen ja hyvinvointiin.